Kategorier
Fem på bakka

Fem på bakka- Har du noen fordommer mot andre videregående skoler?

Busskole, nerder eller dårlig fadderopplegg? Det finnes mange fordommer mot andre videregående skoler.  Har bakkaelever like mange fordommer som andre skoler?

Tekst og foto: Sofie Morken Ricanek

Alba Sjølaas-Smith 2STA:

-Før jeg søkte Elvebakken så fikk jeg litt inntrykk av at det var en skole med mye karakterpress, det er det jo så vidt også. Bortsett fra Elvebakken så har jeg kanskje litt fordommer mot Katta, at det er litt nerdete der og at de spiller rumpeldunk.

Tina Aarsand 2STB:

-Jeg ville kanskje ikke søkt Ullern, det virker som at de har et hierarki der. I tillegg liker jeg ikke russegreiene deres, hvor det er mye press på de yngre for å passe inn. Vika er en annen skole jeg kanskje har litt fordommer mot, fordi de både har et stressende og drøyt fadderopplegg. Det er ikke som på bakka hvor vi leker “sola skinner på”, for å si det sånn.

Lucas Alexander Lizana, IT: 

-Hvorfor skulle jeg hatt fordommer mot andre skoler? Jeg dømmer ikke menneskene der, fordi det er så forskjellig hvert år. Jeg gikk selv på Bjørnholt. Det er mye som skolene kan jobbe med, men de er jo i gang med det allerede. Man burde ta tak i problemer og ikke fordommer. Det viktigste er hva skolen fokuserer på, ikke elevene.

Sunniva Margrethe Schjølset Solberg, 3STD:

-Lambert er en skole jeg har en del fordommer mot. Selv om det er nærskolen min, så føler jeg at 80% av de som går der er folk jeg ikke klikker med. I tillegg til at de har dårlig miljø, og er en busskole, så har elevene på skolen utrolig mange fordommer mot hverandre.

Tomine Meling 3KDAA:

-Det er ikke så mye jeg kommer på akkurat nå. Hvis jeg må si noe, så ville jeg kanskje ha sagt OHG. Det virker som at det er et dårlig og gruppebasert miljø der.

Legg inn en kommentar