Kategorier
Fem på bakka

Fem på Bakka: Hva er dine kjernesaker i valget?

Det er duket for kommune og fylkestingsvalg og selve valgdagen er her. Forrige uke braket det løs i auditoriet med skoledebatt, etterfulgt av et energisk valgtorg i kantina. Bakkaelever er kjent for å ikke holde tilbake på sitt politiske engasjement, så vi beveget oss ut i gangene for å finne ut av hvilke saker som er viktigst for bakkabarna.  

Tekst og foto: Idunn Tonesdatter Berge

Karen Rønsen Garaas, 1STE: 

-Fraværsgrensa og fritt skolevalg. Spesielt fritt skolevalg fordi jeg synes det er veldig viktig at vi kan ha den muligheten. Vi burde ikke ha fraværsgrense fordi jeg synes den fungerer veldig dårlig. 

Gabriela Agudelo Pettersen, 2MKSA: 

-Inntakssystemet er kanskje det som er viktigst for meg fordi jeg har en venn som ikke kom inn på Elvebakken, selv om han hadde karakterene. Han kom inn på en annen skole som ikke har programfagene han trenger. De har ikke kjemi eller R2, noe han trenger. Han burde blitt mer prioritert slik at han kunne kommet inn på Elvebakken som er skolen som har de programfagene han trenger til høyskole. Nå må han ta fire fag som privatist og som student har man ikke råd til det. 

Lucas Alexander Lizana, IT: 

-For meg som nylig har kjøpt bolig, og boligkrisa vi er i nå. Egentlig miljøet. Obviously for det er sak nummer en nesten uansett. Burde være det i hvert fall. Men det som påvirker meg mest nå er det å eie bolig, som jeg gjør nå. Det er jo mer snakk om hvordan det skal bli lettere for de som ikke eier bolig å komme inn i markedet. Jeg klarte det fordi jeg er flink til å spare, men det skal ikke være så vanskelig for folk. Jeg føler meg heldig som klarte å få den leiligheten, så jeg tenker bare for de menneskene som må gjøre det i framtiden. 

Johanne Østensen, 3KDAA: 

-For min del er det viktig med en grønn framtid, og da stemmer man miljøpartiet de grønne, fordi de gjør ting som er bra for miljøet. Det er viktig fordi den kommende generasjonen skal også bo på jorda og ha alle tingene som de også trenger. Som vi har.   

Elliott Khan-Østrem, 2STB: 

-Det er å minke forskjeller i Oslo. Minke sosiale forskjeller. 

Legg inn en kommentar