Kategorier
På bakka

Bakka-elever brukte ferien på skolen

Hvert år samles flere hundre bakka barn på egentlige fridager for å gjøre sin del for revyen. Nå er det over en måned siden sist skolen ble omdannet til en travel arbeidsplass.

Skrevet av Sofie Berg-Thomassen

Sofie går i første klasse på medier og kommunikasjon og er en del av MagasinE- redaksjonen

Her jobbet elever på tvers av klasser, linjer og trinn med å pynte doer, lage kostymer, rekvisitter og bygge scenen. Dette foregår hvert år, intensivt, over 9 dager i strekk; alt for å sette opp en storslått revy. Temaet 2023 var «For The Culture», og revyen tok opp alt fra politisk ukorrekthet til generelle popkulturreferanser. Etter premieren 1. mars kom anmeldelsen ut, og terningen rullet en 6-er. 

Slik ser en typisk gjennomgang ut, hvis man sniker seg inn i auditoriet under intensiv.

Det er mange ulike roller som skal til for å lage det storslåtte sceneshowet som Elvebakkenrevyen er godt kjent for, bandet har en veldig viktig rolle i dette. På plattformen bandet spiller fra er de godt synlig, stående over resten virker bandet som de har god kontroll og en stødig bakgrunn for resten av aktørene. Gabriela Agudelo Pettersen spiller saksofon i bandet og forteller at hun setter stor pris på det sosiale ved revygruppa. 

Gabriela Agudelo Pettersen (1MKSA) fra revybandet.

– Vi alle mobber hverandre litt, kødder med hverandre og vi spiller spill og har det gøy når vi har pause. Jeg synes vi spiller veldig godt sammen i bandet, og det er en god måte å få nye venner på. 

Gabriela forteller hvordan det er mye arbeid for bandet. De må ta hensyn til både sangere og dansere og spille det de ber om, for at de også skal få sjanse til å øve. Flere i bandet har også mere ansvar, forteller Gabriela 

– Flere av bandet må også «arre» og skrive noter, og det er mye øving for alle sammen. 

Når hun blir spurt om det er verdt alt arbeidet og om hun anbefaler å søke band til neste år, har hun et klart svar: 

-Ja, jeg anbefaler band veldig, det er veldig gøy og vi er alle blitt veldig gode venner. 

Det sosiale gjør alt verdt det

For å sette opp et bra show er det også viktig å nyte det sosiale underveis. Opplegg som langbordsturnering, treretters og revyfester er det som skaper det gode miljøet som er på revyen, og det som gjør alt verdt det. Det sosiale er halve vitsen med revyen, samholdet det skaper innad i skolen gjør Elvebakken mer samlet og fører til nye vennskap på tross av klasser, linjer og trinn. Med et halvt år med revytirsdager, minirevy og mange dager samlet sammen har det blitt god stemning innad i de forskjellige gruppene. Dette er det revyen gjør, på tross av at Elvebakken er en stor skole får revyen elevene til å samarbeide på et felles prosjekt som alle kan ta del i.  

Mari Brøten (1STB) og Olea Christensen Reite (1MKSC) fra gruppen scene.

Mens aktørene synlig viser sin innsats på scenen, er det en mist like stor jobb som skjer bak kulissene. Mari og Olea forteller at det er mye jobb på scenegruppa.  

– Hver dag er det nye rekvisitter å lage, både hvis det noen som blir ødlagt eller hvis man trenger noen ekstra. Nå som det snart er premiere er det også mye å gjøre for oss som scenearbeidere, så vi har vært her fra 11-19 hver dag i intensiven pluss de siste dagene før premiere.  

Det er mye ansvar som scenearbeidere, raske overganger fra scetch til scetch er viktig for å holde på publikums oppmerksomhet. Det ligger mye ansvar i å plasere rekvisittene på rett plass for at skuespillerene kan holde en god flyt når de opptrer. Mari opplever at det ikke er så mye stress selv om det er mye ansvar, hun forteller at et er mest positivt og gøy fordi man sammarbeider om tingene man gjør. Hun forteller også at scenearbeiderne er synligere i år en tidligere. 

-I motsetning til andre år så vil instuktørene i år at scenearbeiderne ikke skal være like usynlig, men får lov til å «groove» litt, å ha det litt gøy på scenen, sier hun. 

Både Olea og Mari skal selv velge scene til neste år og anbefaler det sterkt. 

Ja jeg skal “garra” velge scene til neste år, sier Mari. 

Det blir kaos med sko i inngangen når hundrevis av elever må la ytterskoene ligge i resepsjonen.

-Man er veldig innblandet i revyen, og har mye man skal ta for seg med både rekvisitter, være scenearbeider, pynte scenen og masse mer. Man er veldig involvert i det ferdige resultatet og det syns jeg er veldig kult. Vi har også blitt veldig sammensveisa som gruppe og det er veldig koselig, så jeg anbefaler virkelig scene hvis man er glad i å jobbe og glad i revy, sier Olea.

Legg inn en kommentar