Kategorier
Anmeldelse Elvebakkennytt Meninger På bakka

Anmeldelse: “For The Culture” er en herlig revy

Elvebakkenrevyen har overbevisende skuespillere, dritbra musikk, noen drøye vitser og er generelt en herlig revy. 


Anmeldelse av Eva Bendiksby

Eva er en av redaktørene i MagasinE og går i første klasse på medier og kommunikasjon.

I introduksjonsnummeret, som er et av mange sykt fete dans- og sanginnslag, blir det nokså vage temaet «For The Culture» presentert. Alle aktørene, og selv scenearbeiderne danser imens de rydder inn og ut kulisser, og byr på masse energi og god stemning helt fra starten.  

Skuespiller Ihra Hamre oser av selvsikkerhet i den korte men effektive sketsjen “Spotlight Girl”. (Foto: Edith Haagenrud-Sande)

Gode skuespillere 

Mange av sketsjene er skikkelig kreative. Favoritter før pause inkluderer Batman som skal rydde byen for rusk, men går rett til kilden, og en dårlig romkamerat som ikke kan rydde leiligheten grunnet “multiple personality disorder”. Det føles ikke som alle sketsjene følger en rød tråd, men mange har en tilknytning til popkultur- referanser, eller tuller med politisk korrekthet.

Blant de som treffer best er Mikkel Rolfsjord Viks sketsj «Jeg vil være fattig», hvor han gjør narr av “white privilege”. Sketsjer som «Man in the mirror» er mer forutsigbare, likevel er denne en av de jeg syntes er morsomst. Dette er takket være overbevisende skuespillere med god “comedic timing”, og kanskje det at skolens langstrakte miljøarbeider “Hightower” deltok i akkurat denne sketsjen på premieren. 

Skuespiller Mikkel Rolfsrud Vik briljerer på humor og ironi i sketsjen “Jeg vil være fattig”. (Foto: Edith Haagenrud-Sande)

Dansen og musikken løfter revyen 

Selv med noen hysteriske sketsjer, syntes jeg at dansen og musikken er det som virkelig løfter revyen. I bandet viser alle frem ferdighetene sine i en imponerende sammensetning, og overtyren er en personlig favoritt. Danserne og sangerne imponerer også, og blir ikke overskjørt av aktørene, men får skinne i flere solonumre og snutter. 

Videre så er slutten av akt 1, lillefinalen, noe av det kuleste jeg har sett. Det starter som et high-fashion runwayshow og ender i energien jeg ser for meg man kan finne på den ekslusive nattklubben “Berghain” i Berlin. Alle aktørene gir full energi, kostymene ser ut som de hører til på en Balenciaga runway, og lyset og røykmaskinene gjør det helt spektakulært. Det er faktisk verdt å dra å se revyen kun for dette øyeblikket.

Første del avsluttes med et virkelig show, lillefinalen er definitivt blant kveldens høydepunkter. (Foto: Maren Matheson Jenssen)

Et øye for detaljer 

Når man kommer inn på Elvebakken kan man se at revykulturen står sterkt. Inngangen er pyntet med Ed Sheeran og Snoop Dog foran For The Culture logoen, og doene ser ut som de skulle vært på en fem stjernes resturant.

I sketsjer som Wholesome Villain og Subway Surfers er det også tydelig hvor mye energi som har vært lagt inn i å lage de svære og detaljerte kulissene. Kostymene er alltid «on point», og i tillegg til å være essensielle under lillefinalen, setter lyd og lys stemningen i hver eneste sketsj. I år har Elvebakkenrevyen virkelig lagt merke til detaljene.

Ikke alle sketsjene treffer 100%, men sånn er det jo alltid. Dritbra musikk, dans, scenografi, og lyd og lys gjør opp for det meste. Så hvis du ikke har sett den enda, fort deg og gjør det nå! Elvebakken er virkelig en revy med skole på siden. Så Elvebakkenrevyen 2023 får, selvfølgelig, terningkast 6.

Ett svar til “Anmeldelse: “For The Culture” er en herlig revy”

Legg inn en kommentar