Kategorier
Fem på bakka

Fem på Bakka: Hvilken konspirasjon tror du på?

En konspirasjonsteori er en teori om at forklaringer til hendelser holdes skjult for allmenheten. Forskning tilsier at nesten alle mennesker tror litt på minst én konspirasjonsteori. Vi har tatt en prat med elever på Elvebakken om hvilke konspirasjoner de synes er spesielt interessante.

Tekst og foto: Mathias Birketvedt

Eskild Hagemoen, 1MKSA

– Jeg tror Aids kan ha blitt laboratoriumsskapt i USA. På tidlig 80-tallet var homofobi veldig sentralt i den Amerikanske staten, og når det homofile miljøet spredte seg over hele landet, trengte myndighetene en løsning.

Gunnar Erling Pedersen, 1STD

– Det er litt på tull, men jeg liker å tro på Flat earth- teorien. La oss si at du ser utover havet, og bruker en linjal for å måle: havet er flatt så langt øyet kan se. Vi kan ikke finne noen gode bevis selv for at jorda er rundt. Vi tror jo bare på det fordi vitenskapsmenn sier at det er sånn.

Pia Østli Zickfeldt, 1MKSA

– Jeg tror at det er sjanse for at Michael Jackson fremdeles kan være i live, men er usikker så klart. Jeg har sett videoer på tiktok av personer som likner veldig på ham.

Stella Haagensen, 2STE

– Jeg tror at Paul McCartney er død. Det er så mye rart ved hele situasjonen. Abbey Road- coveret, blant annet. Det finnes snåle, små hint overalt. Hvis du reverserer noen av låtene, så hører du liksom et bilkræsj. Jeg tror han døde i en bilulykke i 1966 og ble en erstattet med en klone.

Johannes Daniel, 3STP

– Jeg synes Flat Earth society har et godt argument i det at alt rundt deg ser flatt ut. Både når du er ute og går, men også når du flyr. Vi lærer at jorda er rund i skolen, men vi har aldri fått sett det med egne øyne. Hvis de som ikke drar ut i verdensrommet tar utgangspunkt i egne erfaringer, kan man jo bare påpeke at den er flat, ikke rund.

Ett svar til “Fem på Bakka: Hvilken konspirasjon tror du på?

Legg inn en kommentar