Kategorier
Fem på bakka På bakka

Fem på bakka: Hva er ditt advarselsskilt?

Mange tenker ikke over hvilke personlighetstrekk og egenskaper som kan overraske når det gjelder en selv. Vi spurte noen av elevene på bakka om hvilket advarselsskilt de hadde hatt foran seg når de blir kjent med andre.

Tekst og foto: Marie Louise Lied

Hva hadde advarselsskiltet ditt vært, og hvorfor?

-Perfeksjonist. Jeg er litt pirkete, men jeg mener det på den beste måten. Selv om de andre ikke tenker det er så nødvendig.  Også har jeg veldig tørr humor..

-Jeg vil putte et advarselsskilt på det, fordi folk kanskje tenker jeg er…ikke akkurat slem, men overlegen. Jeg bare prøver å hjelpe, men av og til kommer det skarpt ut. Hvis du vil ha hjelpen min, er det viktig å vite dette.. Sånn, hvis du liker at ting er direkte og rett frem!

Er dette personlighetstrekket (egenskapen) en stor del av deg?

-Tja, jeg føler ikke akkurat at det definerer meg, men mer som en side trait. Perfeksjonisten er en stor del av meg da.. F.eks i timene, hvis pultene ikke står rett inntil hverandre må jeg fikse det!

Hva hadde advarselsskiltet ditt vært, og hvorfor?

-Ekstreme mood swings. Hvordan jeg går fra å være ekstremt glad i ett øyeblikk, til å være ekstremt pissed i det andre. Jeg hadde hatt det som advarsel fordi jeg ønsker at folk kan forberede seg på det og tåle hvordan humøret mitt kan påvirke dem i noen tilfeller… eller, jeg vil jo egentlig ikke ønske at folk forberede seg. Kanskje at jeg heller klarer å forholde meg til en følelse. Sånn at de ikke tror jeg er pissed på dem.

Er dette personlighetstrekket (egenskapen) en stor del av deg?

-Ja, jeg vil si det er en stor del av meg. Det påvirker både meg og alle andre. De blir lissom forvirra og skjønner ikke helt hvorfor jeg plutselig blir glad eller nedfor.

Hva hadde advarselsskiltet ditt vært, og hvorfor?

-Advarselsskiltet mitt er at jeg kan kødde veldig mye med folk og noen tar det personlig. Jeg hadde puttet dette som advarselsskilt fordi det er noe jeg gjør som er morsomt for meg, men som kanskje går litt inn på folk. Så hvis jeg kjenner noen godt synes de det også er morsomt, men det er kanskje litt negativt når det er noen jeg ikke kjenner så godt.. det blir litt kleint. Så hvis jeg kødder med deg, ikke ta det personlig!

Er dette personlighetstrekket (egenskapen) en stor del av deg?

-Ville ikke sagt det er en så veldig stor del av meg. Det er ikke noe jeg gjør med ABSOLUTT alle.. altså det går i perioder og kommer litt an på humøret mitt den dagen.

Hva hadde advarselsskiltet ditt vært, og hvorfor?

-Jeg er en veldig åpen person, jeg sier som oftest det jeg tenker på… Men samtidig varierer det på folka jeg er med. Noen ganger kan folk bli veldig weirded out, fordi jeg kan lissom bli veldig fort åpen om alt mulig. Det har ført til komplikasjoner og konflikter i fortiden, men det er jo også noe positivt ved det å ha en åpen personlighet. Tenker jeg da! Jeg vil bare anbefale at folk vet dette før de bestemmer seg for å bli kjent med meg…. Yesss.

Er dette personlighetstrekket (egenskapen) en stor del av deg?

-Delvis. Det å være åpen har en stor greie på meg. Det er jo sånn jeg er mesteparten av tiden, siden jeg bare har en åpen personlighet. Men som sagt varierer det også på de som rundt meg og hvordan de er.

Hva hadde advarselsskiltet ditt vært, og hvorfor?

-Energinivået mitt kan gå veldig ned. Det kommer veldig plutselig, sånn ut av det blå. Jeg ville gitt det en advarsel, fordi når jeg får lav energi kan jeg bli veldig stille. Jeg blir også ganske fjern, og roter meg vekk i egne tanker. Og det er jo ganske dumt ovenfor andre! Jeg trekker meg lissom tilbake og isolerer meg på en måte?

Er dette personlighetstrekket (egenskapen) en stor del av deg?

-Ja, det vil jeg si. Det skjer jo ganske ofte, og påvirker de andre siden jeg ikke følger helt med eller hører hva de sier. Det blir lissom litt dumt fra min side …

Legg inn en kommentar