Kategorier
Elvebakkennytt På bakka

Takdriver’n UB – Ungt Entreprenørskap

Vi er TakDriver`n Ungdoms Bedrift og er en sammensetting av elever på medier og kommunikasjon, studie og elektro på Bakka! Bedriften vår består av fem unge entreprenører som ønsker å bidra til en mer miljøvennlig hovedstad. Vi undersøker muligheten om å utnytte flate takarealer i Oslo på en mer energivennlig måte og gjøre byen grønnere. Løsningen på dette problemet blir å sette opp energinøytrale drivhus på Oslos ubrukte tak.

Som ferske entreprenører så har vi denne høsten deltatt i regionale og nasjonale konkurranser blant annet UE Oslo Pitche Konkurranse. Onsdag den 3.novmeber satt vi nervøst, anspent og gira i forkant av presentasjonskonkurransen mellom 69 bedrifter med en fagjury på tre stykk. Timene i forkant øvde vi febrilsk på presentasjonen vår om forretningsideen og planene fremover. Vi var første mann ut i den fylte salen og var klare for å sette standarden på Sentralen, Kvadraturen. TakDriver`n ble gitt to minutter på å overbevise juryen om at bedriften burde vinne konkurransen og muligheten til å søke om midler til utførelsen av den fantastiske ideen. Vi utførte med en enorm selvsikkerhet, juryen var begeistret og helt klart investert i planen vår som lyder slik.

I TakDriver`n UB har vi tre verdiskapninger. For eiere (oss) vil vi bruke penger vi tjener på å reinvestere i selskapet. For samfunnet vil skape bærekraftige energikilder for næringsbygg, skoler og andre bygninger på begge sider av Akerselva. Vår sosiale verdi er en målsetning om å kunne tilby arbeidsplasser for vanskeligstilte ungdommer. Som sagt er våre mulige kunder blant annet næringsbygg, skoler og andre bedrifter og vi er under forhandlinger med Næringsbygg, Utdanningsetaten og Plan og Bygningsetaten. I starten har vi tenkt å holde fokus på skolene og andre bygg som ligger i nærheten av Akerselva, for å holde det lokalt og dermed også kunne søke økonomisk støtte fra blant annet Tøyen Unlimited og Områdeløft.  

Så TakDriver`n UB er altså en bærekraftig bedrift som har som mål å gjøre Oslos bygg grønnere. Vi håper på å utvikle bedriften videre og å vinne enda flere konkurranser. I januar skal vi ha en statusstand på Elvebakkens åpne dag. Her skal vi fortelle mer om oss, faget og alle andre aktuelle spørsmål som folk måtte ha. Vi ønsker alle hjertelig velkomne.

Legg inn en kommentar