Kategorier
Debatt Kultur Meninger På bakka Samfunn Samfunn Samfunn og Debatt

Friheten til å velge bakka

Skrevet av Elisabeth Tangen

Jeg vil fortsette å gå på elvebakken. Det vil jeg at flere skal ha mulighet til, også til neste år. Derfor håper jeg du tenker to ganger før du stemmer ved årets stortingsvalg.

Til høsten er det valg. De fleste andre- og tredjeklassinger skal i år stemme for første gang. Vi skal ta valget som bidrar til å avgjøre hvem som skal sitte med makten de neste fire årene. I år går min stemme til fritt skolevalg. Det håper jeg din stemme også gjør.

Stortingsvalget 2021 kan nemlig avgjøre hvilken skole vi får lov til å gå på. Hvis venstresiden vinner makten, kommer de til å fjerne fritt skolevalg. Disse partiene kommer til å snakke om et nytt opptakssystem som skal være mer “rettferdig” og bedre enn fritt skolevalg. Jeg mener det er viktig å kalle en spade for en spade, og poengtere at ingen systemer kommer til å være mer rettferdig enn fritt skolevalg. Det er viktig at vi er klar over dette før vi stemmer til høsten.

Det viktigste for meg er frihet. Frihet er viktig for mange av oss på elvebakken. Friheten til å kle oss som vi vil, se ut som vi vil og være den vi vil. Fritt skolevalg sikrer elvenes frihet. Friheten til å velge det arbeidsmiljøet som er best for oss. Friheten til å komme seg vekk fra ungdomsskolemobberne. Friheten til å velge den skolen vi har lyst til å gå på, uansett hva grunnen til det er.

Partiene Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet de grønne og Senterpartiet vil ta fra oss denne muligheten. De vil nemlig innføre et system hvor adressen vår, inntekten til foreldrene våre, etnisitet og kjønn skal bestemme hvilken skole vi skal gå på. Det er dette systemet vi får hvis kaoskameratene på venstresiden får bestemme.

Vi kan ikke legge skjul på at dette er diskriminering. Ingen kan gjøre noe med hvilken hudfarge vi har. Ingen kan gjøre noe med hvilket kjønn vi har. Ingen av oss kan bestemme hvor mye foreldrene våre tjener. Med fritt skolevalg har vi en reel mulighet til å påvirke og bestemme hvilken skole vi vil gå på. Jeg mener det viktigste med å gå på skole er at vi trives der. Hvis vi har det bra, gjør vi det bedre. At vi skal lære så mye som mulig er tross alt grunnen til at vi går på skolen

 Jeg håper alle tenker over hva som skjer når man stemmer på partier som vil skrote fritt skolevalg. Jeg håper alle tenker på de ungdomsskoleelevene som vil gå på elvebakken fordi de kan være seg selv her. Det gjør jeg. Derfor går min stemme til Høyre og fritt skolevalg.

Vil du svare Elisabeth? Send ditt innlegg til magasine.bakka@gmail.com

Ett svar til “Friheten til å velge bakka”

Legg inn en kommentar