Kategorier
Uncategorized

Det er tid for prisutdeling

Tekst: Selma Ebne Røeggen, Bilde: Thale Frobenius Stana

Det er siste dag på Amandus her i Lillehammer og kanskje den mest spennende dagen hittil; nemlig prisutdelingen. Fiksjonsfilmen «Rose» til Elvebakkenelevene Neda og Jessica er nominert i kategorien Ung fiksjonsfilm.

-Det var gøy å se på alle de som vant! Smiler Jessica, og neda nikker smilende med. Selv om Filmen deres ikke vant er det en fornøyd duo vi møter utenfor salen hvor utdelingen ble holdt. Selve prisutdelingen var preget av sjenerte men stolte vinnere og en underholdene programleder som guidet oss gjennom showet på sjanglende engelsk, for Amandus er jo en internasjonal filmfestival. – Prisutdelingen gikk ganske bra, det gikk egentlig som forventet, forteller Neda.

Fra utbrent til inspirert

-Vi har vært litt utbrent i det siste. Vi har egentlig bare prøvd å bli inspirert og bare nyte oppholdet, forklarer Jessica. Alle de nominerte fikk tilbud om å delta i en workshop, men Neda og Jessica ville heller jobbe med å få inspirasjonen tilbake gjennom å se på de andre nominerte filmene. – Vi så for det meste på filmer til andre for å bli inspirert igjen, forklarer Neda.

En god mulighet

-Det er utrolig viktig med en plattform som Amandus. Det gir unge en stemme og en mulighet til å vise det de har laget, forteller Jessica. I kategorien “åpen klasse” kan alle under 26 år delta, i motsetning til kategorien student hvor kun filmstudenter kan delta, dette gir muligheten for folk som ikke studerer film til også å bli nominert. – Amandus er en god mulighet for unge å uttrykke seg. Det er en veldig fin mulighet. Det er mange unge som sliter med å få deneksponeringen de trenger, forklarer de. 

Planen fremover

Vi jobber allerede med en del filmer og ideer akkurat nå, kan Neda meddele. I tillegg til nominasjonen var det en film de hadde laget om popart som gav dem invitasjonen til å bli med til Amandus. – Vi tenker å kanskje sende den inn. Den er kort og veldig morsom. Vi vil bare gjøre den litt bedre først, utdyper de. Jessica forklarer at uansett om de er nominert eller ikke har de veldig lyst til å fortsette å dra på Amandus. – Det er så lærerikt å møte andre unge filmskapere og bli inspirert av hverandre, utdyper Neda.