Kategorier
Uncategorized

Elvebakken + Amandus =

Tekst: Selma Ebne Røeggen

Video: Thale Frobenius Stana

Denne uka avholdes den årlige Amandus festivalen på Lillehammer. Her kan unge filmskapere se film, delta på forskjellige seminarer og kurs, og ikke minst avholdes det en prisutdeling siste dagen. Her samles ungdom fra hele Norge uka før påske for å delta, siden 1987. 

I dag har blant annet runner-ups filmene fra elvebakken «angst» og «drunk driver» blitt vist, i tillegg til visning av den kritikerroste filmen «Eight grade». 24 elever fra Elvabakken har blitt sendt til festivalen, hvorav to av dem, Neda Carolina Ghari og Jessica Garcia, er nominert i klassen Amandus UNG med filmen deres «Rose», som du kan høre mer om her, i tillegg til Ingrid Vhile Røisum som siden tirsdag har tatt del i et manusverksted og torsdag kveld skal pitche manuset sitt i en konkurranse.

Hør mer fra de nominerte og om Amandus festivalen generelt i videoen under 😉