Kategorier
Uncategorized

Elvebakken streiker for klima

Tekst og bilder: Selma Ebne Røeggen         

Svenske Greta Thunberg på 15 år bestemte seg for å streike for klima fordi hun ikke var fornøyd med politikernes innsats når det kom til klimapolitikk. Dette har skapt en “streik for miljøet-bølge” i Europa, som nå også har kommet til Oslo og Elvebakken.

Sigurd og Linus er begge tretten år og har i dag valgt å streike for klima. – Jeg streiker fordi klima påvirker alle mennesker og dyr, og vi må tenke på de neste generasjonene og vår egen, forteller Sigurd. De har tatt med seg plakater hvor det står «bruk hodet, vi har bare en klode» og «you are never too small to make a change». – Jeg streiker fordi vi trenger en jord å leve på, og vi vil ikke at de voksne skal ødelegge det for oss, forteller Linus.

Sara, Bana og Marte, som alle er tretten år, syntes ikke at de voksene gjør nok for å redde miljøet og vil derfor vise sin støtte til miljøsaken i dag ved å streike. – Vi streiker fordi det er vår fremtid det er snakk om, forteller Marte. – Det er vi som skal overta denne jorda, legger Bana til. Jentene har tatt med seg en plakat med et av de mest populære slagordene under streiken, nemlig “there is no planet-b”.

Johanne og Inga er seksten år og har begge valgt å streike for klima. – Politikerne tar for lite tiltak for å stoppe klimaendringene og det er derfor jeg har valgt å streike i dag, forteller Inga. – Vi streiker jo for å få regjeringen til å gjøre noe fordi vi bare har 11 år på å halvere klimagassutslippene, så de må gjøre noe nå, svarer Johanne.