Kategorier
Fem på bakka

Nyhetsinteressen blant unge varierer

Dagens ungdom setter fremtidens standard for mediebruk og nyhetsbruk, og det er viktig å følge med på nyhetsbruken deres. Man kan blant annet se at stadig flere unge bruker apper og sosiale medier blant de viktigste nyhetsmediene, samtidig som nettaviser fortsatt er populært.

Tekst og FOTO: Ingrid Vhile Røisum

Victoria Xiaoyuan Kristiansen (16)

Bosted: Stovner

Jeg følger med på nyheter ganske ofte, kanskje 4-5 dager i uka, men det varierer litt. Når mamma og pappa ser på 21-nyhetene, pleier jeg også å se på det. VG er jeg også innom av og til. Av alle nyhetsmedier, bruker jeg mest nettavis og litt TV. Jeg får også med meg en del nyheter gjennom Twitter og sosiale medier generelt.

Thale Frobenius Stana (17)

Bosted: Marienlyst

Jeg følger ikke med på nyheter så mye som jeg burde, men jeg bruker en del nyhetsapper som VG, NRK og Peil-appen. Jeg ser også noen ganger på nyheter, og på dagsrevyen på TV. En gang i blant er jeg også innom nettaviser. Nyhetsmediene jeg bruker mest er egentlig apper, nettaviser og sosiale medier.

Eleonora Yancheva Mincheva (16)

Bosted: Bjølsen

Jeg bruker Peil appen en del, kanskje to-tre ganger i uka. Mange av slektningene mine liker også å sende meg linker til forskjellige nyhetsartikler. De sender artikler hver dag, men jeg pleier å lese dem sånn 2-3 ganger i uka. Jeg bruker mest apper og nettaviser til å få med meg nyheter, mens en sjelden gang ser jeg på TV når det har skjedd en veldig stor sak. Da synes jeg TV-reportasjene er ganske spennende.

Jeppe Borgvin Christensen (17)

Bosted: Kampen

Jeg følger med på nyheter når jeg føler det er interessant, og jeg følger kanskje med på nyheter sånn en til to ganger i uka, ikke hver dag. Jeg bruker mest VG og Dagbladet som nyhetsmedier. Noen ganger bruker jeg VG’s Snapchat-kanal hvis jeg kjeder meg, men ellers bruker jeg ikke så mange nyhetsmedier.