Kategorier
Fem på bakka

Elvebakkens russ ønsker strengere regler på Ios

Hvert år reiser tusenvis av russ til arrangerte strandfester på øya Ios i Hellas. Slåssing neddoping og voldtekt har regjert medieoverskriftene de siste månedene. Hva tenker årets russekull om disse feiringene?

Tekst og FOTO: Annika M. Schiøth, Elle Rønneberg

 

Hva syntes du om de arrangerte russeturene til Ios? Bør de avskaffes?

Jeg synes folk burde få lov til å gjøre som de vil. Hvis noen vil dra til Ios så er det deres eget ansvar, men at de må ta godt vare på andre. Det har ikke noe å si om man er på en ferieøy eller ikke, man kan ikke drive på sånn som mange gjør. Jeg synes ikke det burde bli avskaffet, men det burde være noen regler du må forholde seg til.
– Diba, 18

 

Turene til Ios har jeg ikke tatt så mye stilling til, men jeg synes jo det er gøy at de har slike turer. Det har kanskje tatt av litt mye med årets russekull. Jeg synes ikke det burde bli fordi man bare opplever russetiden en gang i livet.
– Andreas, 18

 

Russeturene til Ios er skikkelig teite, skaff dere en russebuss. Russeturene burde bli avskaffet, jeg syntes synd på grekerne. Hvis folk skal dra til Ios synes jeg de skal oppføre seg.
– Owidia, 18

 

Jeg syntes turene ser kjempemorsomme ut, og det er litt rart at mange vil avskaffe det. Det har tatt av mer i år enn før, men det viser bare at vi kommer til å få en morsommere russetid.
– Ena, 18

 

Folk velger selv om de vil dra på tur eller ikke, men jeg synes det er dumt at de lager bråk og ødelegger for de som bor der. Det burde ikke nødvendigvis avskaffes, men det kan settes strengere regler.
– Melina, 18