Kategorier
Fem på bakka

Fem på Bakka – Hvordan var ditt første år ved Elvebakken?

Overgangen fra ungdomsskolen til videregående er noe de fleste vil kjenne på. MagasinE har snakket med noen førsteklassinger om hvordan det første året har vært og om tips til de som skal begynne neste år.

Tekst: Karoline Bjelland
FOTO: Camilla Nystad

 

Eivor, 1MKSB

Har året levd opp til forventningene dine?

–Ja, spesielt andre semester. Sosialt sett skjedde det mest da, med for eksempel revyen.

 

Alle klassene drar på leir til Lunde på starten av høsten. Hvordan føler du at Lunde har påvirket dette skoleåret?

–Jeg føler ikke at Lunde har påvirket sånn veldig mye, men det har gjort startfasen litt lettere. Jeg tror det har hjulpet mye med klassemiljøet.

 

Har du noen tips til de som skal begynne på Elvebakken til neste år?

–Bare prøv å bli kjent med folk. Det er så mange ulike mennesker her at du finner noen som passer for deg. Hvis du føler at det ikke klaffer med en gang, må du bare fortsette å prøve litt til.

 

Helene, 1STF

Har året levd opp til forventningene dine?

–Jeg vet ikke om jeg egentlig hadde så mange forventninger, men jeg hadde mange tanker om hvordan det kom til å bli og hvordan det kanskje ikke kom til å bli. Det ble veldig bra og det var ikke så skummelt som jeg først trodde.

 

Alle klassene drar på leir til Lunde på starten av høsten. Hvordan føler du at Lunde har påvirket dette skoleåret?

–Jeg føler at på Lunde ble man på en måte venner med alle, og det var utrolig hyggelig.  Det har gjort at vi har fått et veldig godt klassemiljø og at alle har blitt litt kjent.

 

Har du noen tips til de som skal begynne på Elvebakken til neste år?

–Ikke vær nervøs, det går bra. Snakk med de du møter og vær åpen og positiv.

Sunniva, 1KDAA

Har året levd opp til forventningene dine?

–Ja, det vil jeg si. Jeg forventet at jeg skulle bli kjent med nye folk, men jeg forventet ikke at vi skulle bli såpass knyttet til hverandre. Jeg er med dem hele tiden, mye mer etter skolen også. Det er litt annerledes enn på ungdomskolen. Vi er veldig knyttet sammen og jeg føler at det har mye å gjøre med linja vi går på, og at vi gjør ting felles og deler de samme interessene.

 

Alle klassene drar på leir til Lunde på starten av høsten. Hvordan føler du at Lunde har påvirket dette skoleåret?

–Jeg var ikke så glad i Lunde, fordi jeg ikke helt hadde funnet de jeg er med nå. Så jeg ble litt alene, og det var ikke så kult, men det var jo koselig å dra opp dit og bade, men det kunne vært bedre.

 

Har du noen tips til de som skal begynne på Elvebakken til neste år?

–Det vil alltid være litt kleint i starten og man finner på en måte ikke de folkene som man vil være med, med én gang. Det er ikke sånn at hvis du har valgt KDA, så du gå der. Du kan alltids bytte, men jeg tror at du ikke bare burde bytte med én gang fordi du føler at det er litt vanskelig i starten. Det tar tid å komme inn i systemet og å bli kjent med folk. Det er en prosess.

Hedvig, 1STF

Har året levd opp til forventningene dine?

–Det føler jeg de har. Det har vært et veldig morsomt og lærerikt år. Samtidig har det ikke vært like stressende som jeg trodde det skulle være. Jeg trodde overgangen skulle være litt vanskeligere, men det har gått ganske greit. Det har vært veldig sosialt og morsomt, så har vi gjort mange andre ting med klassen. Vi har dratt på klassetur til Trondheim, møtt kongen, vært med på å arrangere temauke, og alt har vært kjempegøy.

 

Alle klassene drar på leir til Lunde på starten av høsten. Hvordan føler du at Lunde har påvirket dette skoleåret?

–Jeg føler at alle skoler burde ha noe slikt som Lunde. Det er litt skummelt å skulle dra på leir allerede andre skoledag, når du nesten ikke kjenner noen. Det var litt stressende, men jeg føler at det hjalp veldig mye, fordi du ble kjent med folk mye raskere. Jeg føler at andre klasser kanskje brukte flere uker på å komme dit vi var etter bare et par dager på Lunde.

 

Har du noen tips til de som skal begynne på Elvebakken til neste år?

–Ikke vær redd for å være deg selv. Elvebakken er en veldig aksepterende skole, hvor man kan være seg selv, og da føler jeg at man burde benytte muligheten til å kunne være seg selv og oppføre seg som man vil. Du trenger heller ikke å stresse så mye. Alle tror at det blir mye jobb fordi Elvebakken er en så bra skole og at alle andre er skikkelig smarte, men jeg føler at overgangen fra ungdomsskolen ikke er så stor.