Kategorier
Elvebakkennytt Kultur

Miljøinitiativ fra ungdomsbedrift

Det kokte med både folk og brukte klær da ungdomsbedriften, Agora UB arrangerte kjøp og salg av brukte klær på Solli plass. Nesten 100 elever møtte opp for å ta en titt. Arrangørene sier at de ønsker å arrangere liknende arrangementer senere.

Tekst, foto og reportasje: Tias Ødegård-Olsen, Tom Gåsemyr-Mørk, Ingvild Haugan Shrivastava, Joakim Josefsen Skeie

Det såkalte ”torget” arrangeres av Agora UB, en ungdomsbedrift som er stiftet av noen andreklassinger på Elvebakken. Formålet med ungdomsbedriften er å gjøre det lettere å kjøpe og selge brukt. Nesten 100 elever og ansatte møtte opp på arrangementet. Her fikk man muligheten til å se og kjøpe brukte klær, i tillegg til å delta på auksjonen. Det ble blant annet auksjonert bort gammel karamell, et kapteins- bind, bukser, skjorter og kanskje mest merkverdig var undertøy fra aksjonæren selv, Andreas Buer Vase. Det var en tøff kamp mellom de mannlige skuespillerne fra revyen; Rafid (16), Sindre (16) og Andreas (17). Til slutt var det Sindre som stakk av med undertøyet til 55kr. Da vi spurte han hvorfor han ville ha undertøy svarte han kort.

-Det er jul og hvorfor ikke?

Sindre (16) fra Elektro fikk med seg undertøy fra auksjonen.

Andreas understreket flere ganger hvordan tiltak som dette hjelper miljøet og hvordan de vil fjerne alternativet kasting. Drivkraften til Agora ligger nettopp i det at det er bra for miljøet, samt at det er populært å kjøpe brukt på Elvebakken.

Mange samlet seg under auksjonen

” Vi syntes kjøp og salg torget vi arrangerte på Elvebakken ble utrolig bra! Vi er super fornøyde med oppmøtet, og takker alle som kom! Vi håper vi gjorde det lettere for elever å kjøpe og selge brukt, og vi kommer til å fortsette mot dette målet i fremtiden” –Alexander Eikrem. Daglig Leder i Agora UB.