Kategorier
Film Kultur

Fire filmer du bør se i November

Sitter du ofte og grubler over hva du skal se på en av strømmetjenestene dine? Her er Andreas sine filmtips i november.

Av: Andreas Brekke Brox

1. Inception

2010, regissert av Christopher Nolan.

Handlingen foregår i stor grad i én eller flere ”drømmeverdener”. Hovedpersonen, Dom Cobb (Leonardo DiCaprio), er en av flere som blir leid inn av en rik asiat som vil at de skal gå inn i drømmene til en av motstanderne hans for å endre meningen hans.

IMDB: 8.8

 

2. The Revenant

2015, regissert av Alejandro González Iñárritu

Handlingen foregår under pelshandelen på 1820-tallet. Jegeren Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) blir angrepet av en bjørn og sliter med skadene samtidig som jaktlaget hans blir jaktet på av indianere. Det blir diskusjon om de skal ta han med tilbake til basen og risikere livet eller la han bli igjen. Sønnen og en jeger med navn John Fitzgerald (Tom Hardy) blir igjen og skal hjelpe han. Det blir enda en diskusjon hvor sønnen vil hjelpe han og Fitzgerald vil dra fra han. Det ender opp med at Fitzgerald dreper sønnen og går fra Glass. Resten av handlingen handler om kampen til Glass om å overleve hvor han blir drevet frem av hatet mot Fitzgerald.

IMDB: 8.0

3. Gladiatoren

2000, regissert av Ridley Scott.

Den romersk generalen Maximus (Russell Crowe) blir forrådt av den nye keiseren Commodus (Joaquin Phoenix og familiens hans blir drept. I sinne og fortvilelse tar han på seg oppgaven å dra til Roma og drepe keiseren.

IMDB: 8.5

 

4. The Dark Knight Rises

2012, regissert av Christopher Nolan.

Christian Bale vender tilbake som Batman i den siste filmen hans i trilogien. Denne gangen kommer det en leiesoldat som skaffer seg en hær, som han holder gjemt i kloakksystemet. Leiemorderen, Bane (Tom Hardy), har skaffet seg en bombe som kan sprenge hele Gotham. Batman må både slå ut Bane og hæren og finne bomben før det blir for seint.

IMDB: 8,4