Kategorier
Kultur

Hva skjer med taggeveggen utenfor Elvebakken?

Mange har sett spørrende på plassen foran Elvebakken, og spurt seg selv: Hva bygger de her?

Av: Aleksander Mathias Wilhelmsen Breiby, Henriette Cathrine Lagerlind Høyland, Thea Haugen Jacobsen, Katarzyna Lipert

Det nye bygget skal hete ”Vega Scene”. Vår nye nabo er et kulturhus. I 2018 skal byggingen stå ferdig, og den vil inneholde tre kinosaler, en teatersal, en debattsal, kontorer og foajéarealer. Unnur Sande er prosjektleder i Vega Scene, og hun har lenge håpet på at dette skulle skje.

– Jeg har drømt om å lage en ”Artkino” på Grünerløkka i mange år og jeg har prøvd å finne plasser for det i sikkert ti år.

Prosjektleder i Vega Scene, Unni Sande har lenge drømt om en “Artkino på Grünerløkka

 

Oslo kommune tipset Sande om at tomten skulle selges. Da var prosjektet endelig i gang. Selv om Vega skal ha et kinotilbud, skal det ikke vises ”mainstreame” filmer. Derimot skal det vises alternative filmer fra hele verden, forteller Sande.

Målgruppen for det kommende kulturhuset skal være unge mennesker, De ønsker i større grad å eksponere unge mennesker for det alternative kulturbildet.

Plassen foran taggeveggen har vært et symbolsk sted for elever på Elvebakken lenge. Men området har vært tomt, og det nye kulturhuset vil snart dekke til vår kjære taggevegg. Etter byggearbeidet vil det, i følge illustrasjoner fra arkitekten stå et fargerikt kulturhus.

Samarbeid med Elvebakken

Det har vært samarbeid mellom arkitektkontoret, Asplan Viak, og Kunst, Design og Arikitektur (KDA) på Elvebakken. Andre klasse, KDA har vært med på å utforme kulturhuset. De har vært med på å bestemme at fargen rød skal være dominant på bygget.

Teatersalen vil bli et fleksibelt teaterrom som kan tilpasses ulike oppsetninger. Vega Scene vil satse på uavhengige kinofilmer og teateroppsetninger, rettet mot kulturengasjerte ungdommer.

Her ser du hvordan det er planlagt at Vega Scene Kulturhus skal se ut til slutt.