Kategorier
Kultur Uncategorized

17 filmer du kan glede deg til i 2017

Med en haug av oppfølgere og kjente klassikere, kan du bare gni deg i hendene for resten av filmåret 2017.

Tekst: William Wiik     Forsidebilde: www.calexicolibrary.org

 

1.The Guardians of the galaxy Vol. 2

 

Du husker kanskje de superkule verdensrom-heltene fra filmen Guardians of the galaxy(2014)? Nå kan du bare glede deg, det kommer nemlig en oppfølger! I Vol.2 kan vi følge gjengen gjennom et nytt og spennende eventyr hvor de skal redde galaksen nok engang. “ We´re back bitches!”

 

 

2. The fate of the furious (Fast & Furious 8)

Fast & Furious er tilbake nok en gang, til store glede for fansen! Den åttende filmen er på vei og vil finnes på kino 14. april. Vi følger enda en actionfylt historie med stilige biler og store eksplosjoner

 

 

3. The Lego Batman Movie

Til glede for store og små kommer det en Lego Batman-film. Det er første gang vi kan se Batman i legoform på kino. Filmen vil være til stor glede for alle legoelskere.

 

4. Star Wars: The last Jedi (Episode VIII)

Enda en ny Star Wars-film til den nye trilogien er på vei, og den kommer allerede i år! I denne filmen fortsetter Rey sin storslagene reise med Finn og selveste Luke Skywalker.

 

 

 

5. Spider-Man: Homecoming

En godbit for alle Spiderman-fans der ute. Mye er holdt hemmelig om den nye superhelt-filmen, og det er heller ikke bestemt når den kommer på kino. Det vi vet, er at det er den” nye” Spider- Man som har hovedrollen, nemlig Tom Holland.

 

6. Alien: Covenant

Alien Covenant er oppfølgeren til Prometeus fra 2012. Filmen er i sjangeren horror, triller og sci-fi, og er trolig veldig skummel. I hovedrollen har vi Michael Fassbender som har vært med i flere av X-men-filmene. Filmmusikken er satt sammen av Auroras ”Nature boy” som er et anerkjent soundtrack kjent fra tidligere Alien-filmer. Derfor kan man regne med godt skuespill og god musikk.

 

7. Thor: Ragnarok

Ragnarok er den tredje i rekken av Thor-filmene. I hovedrollen finner vi Chris Hemsworth som er kåret til USAs kjekkeste mann flere ganger. Filmen handler om guden Thor fra norrøn mytologi som skal redde verden nok en gang. Denne gangen skal han redde dem fra skremmende fiender. Den er tilgjengelig på norske kinoer i løpet av november.

 

 

8. Blade Runner 2 (2049)

Denne oppfølgeren skal svare på spørsmålene som sto ubesvarte i den første filmen. I denne filmen har vi selveste Ryan Gosling som i 2016 var med i den Oscarnominerte filmen ”La la Land”. Filmen tar sted 30 år etter den første filmen. Ryan Gosling skal prøve å finne Harrison Ford for å unngå at verden skal ende i kaos.

 

9. Power Rangers

En morsom film for hele familien! Filmen handler om en gruppe videregåendeelever som får superkrefter og skal redde verden. De må lære seg å bruke disse kreftene for å redde verden fra total ødeleggelse. Filmen er basert på TV-serien med samme navn som startet i 1993 og fortsatt vises den dag i dag.

 

10. Wonder Woman

Denne filmen er basert på den kjente tegneseriefiguren med samme navn. Den handler om at Wonder Woman må redde verden fra skumle krefter som kan ødelegge verden. Filmen har premiere 16. juni på norske kinoer.

 

 

11. Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales

Endelig kommer det en ny Pirates of the Caribbean film! Sist vi kunne se en POTC film på kino var i 2011, men 6 år senere kommer det altså en ny film. Dette blir trolig den siste filmen i serien. Johnny Depp spiller selvsagt den ikoniske hovedrollen som Captain Jack Sparrow. Den kommer på norske kinoer i løpet av mai.

 

 

12. War of the Planet of the Apes

Atter en gang skal vi få se intelligente aper sloss mot mennesker. I denne filmen ledes en hær av aper med apen Cesar i spissen for å beskytte seg mot en menneskehær. Filmen lanseres 14. juli i USA. Den vil trolig komme til Norge i løpet av samme måned.

 

 

13. Transformers 5

Transformers: Den siste rytter er en amerikansk spillefilm i regi av Michael Bay. Filmserien er godt kjent blant de fleste av oss, og pleier å levere ville eksplosjoner og stilige biler. Filmen har premiere 23. juni i USA.

 

 

14. Kingsman 2

Kingsman: The Golden Circle handler om at Kingsmans hovedkvarter blir angrepet av en gruppe skurker. For å kunne overvinne de onde kreftene, må Eggsy og Merlin fra den første filmen, slå seg sammen med et amerikansk sikkerhetsbyrå for å redde verden. Filmen lanseres i Storbritannia 29. september.

 

15. Biler 3

Lynet McQueen er tilbake på lerretet! Filmen handler om at den kjente røde racerbilen må kappkjøre mot nye supermoderne høyteknologiske biler. McQueen skal pensjonere seg etter at han kommer i en forferdelig ulykke, men med hjelp av en mekanikerbil gjør den røde superbilen seg klar for et siste race. En film for små og store bilelskere.

 

16. Grusomme meg 3

Enda en Grusomme meg-film. Er alle gode ting tre? Det gjelder kanskje ikke i dette tilfellet ettersom det er så mange som elsker de tidligere filmene. I denne filmen prøver Gru å stjele en diamant med sin tvillingbror Dru. Filmen kan sees på norske kinoer 30. juni.

 

17. Annabelle

Flere år etter at datteren til en dokkemaker og hans kone er død, tar de inn mange nonner i det store huset sitt. Med nonnene kommer det også mange foreldreløse barn som snart blir det neste målet for den forbannede dukken, Annabelle.