Kategorier
Samfunn

Idrettslag mister treningsbanen i to år


 Mens mange jubler over rivningen av Jordal Amfi, er de lokale idrettslagene frustrerte over at de ikke får banetid på to år. Kunstgressbanen skal brukes som riggeplass og ishall.

Tekst: William Wiik Foto: Max Arvidsson 

Solen varmer over det gamle Jordal Amfi. Lyden av barn som leker i nærheten av Vålerenga barnehage høres ute i det milde vinterværet i bydel Gamle Oslo. Et vrimmel av journalister har stelt seg opp på rekke og rad. Foran den over 60 år gamle ishallen står leder for Oslos byråd, Raymond Johansen (Ap), for å ta farvel med bygget som han snart selv skal knuse, med en 20 meter gravemaskin-arm (toppen av bildet).

Byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen uttrykker sin glede over rivningen av ishallen, samtidig som hun forteller at det er vemodig.

PortrettRinaMariannHansen
Rina Mariann Hansen

– Det har vært et ikon her i byen, både for idretten her i Oslo, men også et bygg mange kjenner seg igjen i.

Mens det skal bygges en flott ny ishall, vil hele kunstgressbanen på Jordal bli brukt som riggeplass, og midlertidig ishall de neste to årene. Dette går utover flere idretter, særlig er Vålerenga Trolls rammet. Laget er et av Oslos beste amerikanske fotballag.

Leder for Vålerenga Trolls, Simen Nordlie Kristensen, er skuffet over behandlingen de har fått av kommunen.

Simen
Simen Nordlie Kristensen

-Vi kom inn alt for seint i denne prosessen. Da vi fikk vite om skjebnen til banen, kjempet vi en hard kamp for gode vilkår for klubben, men allerede da var alle bestemmelser gjort.

Banen er midlertidlig flyttet til Kampen skole, som ligger i nærheten. Der får Vålerenga Trolls en tredjedel av kunstgressbanen fordelt på 30 spillere.

-Det kommer til å være mange idrettslag som må flytte rundt fremover. Dette er jo fordi vi skal bygge veldig mange flere idrettsanlegg fremover, bekrefter Rina Mariann Hansen. Hansen mener dette er en overgangsfase og har sterk tro på at sluttresultatet vil bli bra.

Simen Nordlie Kristensen sier at kiosken på Jordal tjener rundt 150 000 kr hvert år. Dette er en inntekt de nå kommer til å miste de to neste årene. Klubben vil prøve å kompensere for dette med et bedre billettsalg, men mener at det kommer til å bli et stort tap for dem.

Klubben kan ikke regne med å få noen økonomisk kompensasjon fra kommunen.
-Vi kommer ikke til å gi noen økonomisk støtte, bare fordi noen liksom har mindre sjokoladesalg. Men det er viktig for oss å legge til rette og gi klubben en bane å trene på og et sted der de kan spille kamper, forteller Rina Mariann Hansen. Hun håper at de ulike klubbene klarer å overleve til tross for økonomiske utfordringer de neste to årene.

Simen Kristensen sier de prøvde å finne bedre alternativer, som for eksempel å planlegge treningstidene utover våren og hvor den midlertidige ishallen skal ligge.

-Det er mye plass på Jordal. De hadde ikke trengt å plassere riggingen og den midlertidige ishallen på kunstgressbanen. Vi kom med forslag om hvor den kunne plasseres, men da var det allerede for seint.

Han bekrefter at det har vært møter for å finne ut om hva som skal skje fremover og midlertidige løsninger som har blitt lagt frem.

-Vi kommer til å fortsette jobben mot gull i sesongen, dårlig treningsforhold vil ikke stoppe oss, avslutter Simen.

jordal
Vålerenga Trolls etter seieren i NM 2013.