Kategorier
Fem på bakka

Fem på Bakka: Kvinnedagen

I dag er det kvinnedagen, og vi har spurt fem elever på Bakka om hvilket forhold de har til 8. mars.

Tekst og foto: Annika Natalie Holmvik

 

Sara (18), Nordstrand

-8. mars er en helt vanlig dag for meg. Jeg synes det er fint at det er en påminnelse på hva vi har fått til og hva vi kjemper for. Er det slik at det folk går i tog og har parade og slikt i dag, egentlig??

 

Ragnhild (17), Nordstrand

-Jeg ser på kvinnedagen som en dag hvor man anerkjenner kvinners kamp og seier. Min hjertesak er at minoritetskvinnene føler seg verdsatte. Jeg er selv medlem av hjertefronten hvor vi jobber for feminisme.

 

Theodor (17), St. Hanshaugen

-8. mars?? Fuck det da! Jeg mener at likestilling allerede er her. Vi har tross alt Erna Solberg som statsminister. En kvinne. Det at menn for eksempel er flinke i sjakk ser ikke jeg på som et kjønnsproblem.

 

Iris (17), Stovner

-Jeg er stolt over å kalle meg en feminist. Jeg er for at vi har like rettigheter, og spesielt i mange andre land.

 

Benjamin (16), Hasle/Grunerløkka

– Jeg ser på 8. mars som en dag hvor det ikke er så varmt ute, jeg. For ikke å snakke om kvinnedagen, da, som er svært koselig.