Kategorier
Elvebakkennytt Kultur Meninger

Elvebakkenrevyen 2017: et ”Mellomrom” som vil bli husket i lang tid

Elvebakkenrevyen er skolens stolthet. Forventningene er skyhøye hvert år, og de innfrir i år også. Alt stemmer, noe aktørene skal ha stor ære for.

Tekst og foto: Kjetil Stoveland

I starten får vi vite at det aldri vil gå saktere enn i dag. Derimot går alt fort, ekstremt fort. Skuespillerne holder et imponerende høyt tempo når de snakker, og de raser av gårde fra en situasjon til en annen.

”Mellomrom” er navnet på årets revy. Konseptet går ut på å bevisstgjøre oss på hvor mye informasjon vi blir bombardert med fra alle kanter hver dag. Revyen vil få oss til å stoppe litt opp i vår hektiske hverdag fullt av press, forventninger, snapper, likes og kommentarer. Den vil få oss til å være oss selv. Å skape et ”Mellomrom” går som en rød tråd gjennom revyen.

Publikum får umiddelbart følelse av at de selv er en del av revyen. Når de går inn og setter seg, er det bordtennisracketer foran dem som skal brukes senere. Flere ganger henvender aktørene seg til publikum. Skuespiller Andrea har en sketsj der hun snakker om faren sin og spør publikum i salen om det er noen fedre her. Det gjør at publikum blir dratt inn i det som skjer på scenen.

Aktørene i årets revy er rett og slett enestående. Skuespiller Andrea Berntzen er en av de viktigste i år. Hun spiller med så stor innlevelse at man nesten får bakoversveis. Hun skaper også mye latter, spesielt i ”Skylda”- sketsjen. Her skifter hun raskt fra å spille engasjert til å bli humoristisk frustrert. Gustav Marøy og Ragnhild Leganger er også verdt å nevne. Disse har store roller og står for mye av humoren. Gustav har mange minneverdige roller, og han behersker både roller som streng og seriøs – og morsom.

Under ”Lovecam” henvender Ragnhild seg mye til publikum og kan gjøre det litt kleint for enkelte. Publikum blir filmet, mens Ragnhild snakker til dem på en humoristisk måte. De andre aktørene imponerer også. Flere behersker både dans, sang og skuespill. Timingen er perfekt. Å gjøre det bedre i en skolerevy, skal mye til.

I pausen kan man få seg et ”Mellomrom” ved å enten gå i baren som ikke tilfeldigvis heter ”Mellombar” eller til pauserommene, toalettene med andre ord. Som tidligere revyer er det også gjort noe ut av konseptet, utenom selve forestillingen. På toalettene står det spørsmål som ”Hvor mange ganger har du vært på mobilen i dag?” Hvis man blir sittende i auditoriet i pausen kan man se ”Pausefisken” som står og beveger seg på scenen. Revyen klarer slik å engasjere publikum, selv uten at aktørene er aktive. ”Mellomrom” er en del av deg fra du går inn på skolen, til du har gått ut igjen.

Bilde5_revy

Andre akt begynner med pusteøvelser for å få publikum til å slappe av. Dette blir etterfulgt av fiolinspill som en rolig start. Etter dette får bandet litt alenetid på scenen. Det skaper variasjon i opplevelsen til publikum. Selv om revyen ikke får deg til å gråte av latter, er det derimot mange morsomme øyeblikk, og profesjonaliteten og gjennomføringen gjør den helstøpt.

Duetten mellom Kayd Wacays og Stefani Obradovic er et av kveldens høydepunkt. Duetten om forskeren Hans Rosling som døde tidligere i år, er så bra gjennomført, at det er verdt å se revyen kun for å få med seg dette. Her får bandet også vist seg frem, spesielt gitaristene.

Er det noe negativt med årets revy? Jeg har tenkt mye på dette og har kommet frem til at det er svært lite, om noe som kunne vært gjort bedre. Det kunne kanskje vært flere musikalske numre, for de som liker det. Aktørene gjør også noen småfeil, som å begynne deler av replikken på nytt. Derimot redder seg fort inn igjen og det er svært lite å trekke for. Det at de klarer å hente seg inn igjen så raskt, er et pluss i seg selv.

Elvebakkenrevyen beviser nok en gang at den er blant de beste revyene i Oslo. Revyen i år er ekstremt gjennomtenkt, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Skolen har ingen danselinje, musikklinje eller dramalinje som enkelte andre videregående skoler har. Derfor er det ekstra imponerende hvordan aktørene gjennomfører det så bra. Det er et stort apparat som står bak, med ulike oppgaver. Aktørene i år fortjener mye annerkjennelse, de skaper en god kveld for alle som er tilstede. Etter fjorårets revy tenkte jeg at revyen i år ikke kunne toppe den. Det har den gjort, og det går ikke an å gi noe annet enn toppkarakter. Gratulerer!

8cbd5097a0ac8dd2_400x400ar.gif

 

[slideshow_deploy id=’4667′]