Kategorier
Elvebakkennytt

Elvebakken-elev videre til finale i Abelkonkurransen

Oskar Vikhammar-Sandberg  i 3STF er videre til finalen i Abelkonkurransen, som er en matematikkonkurranse for elever i videregående skole.
– Jeg håper å vinne, det hadde vært utrolig kult.

Tekst og foto: Laurits Fossdal

Etter to innledende runder har Oskar Vikhammar-Sandberg kvalifisert seg til finalen med en 4.plass. Totalt har rundt 4000 elever deltatt i Abelkonkurransen dette skoleåret. Nå går de 20 beste videre til finalen.

Oscar har deltatt i Abelkonkurransen to ganger tidligere, men han har aldri vunnet. I år håper han å gjøre nettopp dette. Oskar sier han ikke føler press, eller at dette er noen stor utfordring siden han har deltatt før. Han sier selv at han ikke har brukt særlig mye tid på forberedelser i de to første  rundene av konkurransen.

-Jeg forberedte meg egentlig ikke så veldig mye fordi jeg har gjort dette flere ganger før, og jeg vet at jeg kommer til å greie det ganske lett.

Oscar ser mange fordeler ved å delta i Abelkonkurransen, blant annet å få seg nye venner, muligheten til å vinne en pengepremie og at det kan hjelpe han med å komme inn på det universitetet han ønsker.

– Jeg har tenkt å prøve å komme inn på University of Cambridge, og det er ganske vanskelig å få til. Jeg kjenner andre folk som har deltatt i Abelkonkurransen tidligere og utmerket seg der. På grunn av det har de kommet inn på prestisje-skoler og universiteter.

4-8 mars er det finale på NTNU i Trondheim. Dagene før finalen skal detagerne ha forelesninger og forberedelser til finalen.