Kategorier
Elvebakkennytt

Klart for åpen dag på Elvebakken

17.  januar er det åpen dag på Elvebakken fra 15:00-21:00. Da får ungdomsskoleelver og foresatte show, foredrag og se hva som foregår i en vanlig undervisningstime.

Tekst og foto: Laurits Fossdal

Tirsdag 17.januar åpner Elvebakken dørene for ungdomsskoleelever som er usikre på hvilken skole de skal søke til høsten. Elevrådet fungerer som en velkomstkomité og skal ta imot de som kommer på besøk.

– Vi har også elevguider som viser frem skolen og de ulike linjene vi tilbyr på Elvebakken. Dette har vi for at vi skal kunne gi de elevene som ønsker det ekstra informasjon om de ulike linjene. Skolen setter også opp informasjonsshow gjennom hele kvelden. Dette er for å informere og vise til mulighetene vi har på skolen. forteller elevrådsleder Balder Belsvik.

Noen av klassene på skolen har kveldsundervisning denne dagen.

-Ungdomsskoleelevene kan på denne måten oppleve hvordan undervisningen på vår skole foregår, sier Balder.

På Åpen dag vises ikke bare skolens fasiliteter fram, men også hvordan de tas i bruk.

-Vi viser frem hvordan elever på skolen bruker lydstudioet og lar gjerne elevene som er på besøk ta noen bilder i fotostudio. Vi viser frem bølgetanken og hvordan den brukes i undervisning. Vi har gjerne en disseksjon i biolog  hvor besøkende elever får ta del i det å f. eks skjære i et dyrehjerte, forteller elevrådslederen.

Balder mener at det er viktig å få frem at Elvebakken er en sentrumsskole, altså at du møter folk fra forskjellige steder og fra forskjellige kulturer. Dette gir deg muligheten til å bli kjent med mange nye folk.

-Sentrumsskolen gir deg muligheten til å treffe elever som du vanligvis ikke ville truffet i ditt miljø. Dette er viktig å få frem på åpen dag, mener han.

Rektor ved Elvebakken videregående, Per Solli synes det er viktig å få potensielle elever og foreldre interessert i skolen og at de får vite hva skolen har å tilby.

-Målet med åpen dag er å fortelle så mange som mulig om oss selv. Jeg syntes vi har en kjempefin skole, og jeg mener vi gjør mye bra. Det har jeg lyst til at andre skal vite. Vi ønsker at flest mulig skal søke Elvebakken.