Kategorier
Kultur

Disse seriene kan du glede deg til i 2017

Det er et nytt år med nye muligheter – og nye serier! Her er noen av godbitene som du kan glede deg til, med en god blanding av nye serier og oppfølgere av gamle kjenninger.

Tekst: Kjetil Stoveland

 

Skam SO4

Tilgjengelig på NRK TV i løpet av våren.

Skam har hatt stor suksess siden premieren i 2015.

Skam
Foto: NRK

Serien om ungdommene på Hartvig Nissen har engasjert de aller fleste ungdommer, og de mest populære episodene har hatt omtrent 2 millioner seere. Det er knyttet store forventninger til sesong 4, og ikke minst om hvem som skal ha hovedrollen denne sesongen. Sesong 3 engasjerte bredt. Serieskaper Julie Andem har gjort et mesterstykke i å formidle gode ungdomshistorier. Hun har store forventninger rettet mot seg når sesong 4 kommer. Disse forventningene blir bare større, ettersom hver nye sesong av “Skam”  har toppet den forrige. Derfor har vi store forhåpninger til at Skam skal bli like bra, eller kanskje enda bedre som det har vært tidligere. Det kan bli tøft for “Skam SO4” å innfri.

 

Narcos SO3

Ingen gitt lanseringsdato.

Narcos
Foto: Netflix

Serien som er basert på den colombianske narkobaronen Pablo Escobar har blitt en stor suksess for Netflix. Dersom du ikke har sett sesong 2 bør du stoppe å lese nå.

Serieskaperne har uttalt at det kommer to sesonger til. Sesong 2 endte med at Escobar ble drept på et tak i Medellin. Noen mente at han ble drept for tidlig, men det er nå det som en gang skjedde, så sånn sett er det riktig at han ble drept i denne sesongen. Det blir derfor spennende å se hva sesong 3 skal omhandle, og om Netflix kan leve opp til de enorme forventningene som er rettet mot oppfølgeren. Om den klarer det, kan Narcos bli en av 2017s beste serier.

 

Sherlock SO4

Sherlock
Benedict Cumberbatch spiller rollen som Sherlock Holmes. Foto BBC

Tilgjengelig på Netflix fra 2. januar. Nye episoder hver mandag.

Sherlock har allerede hatt premiere på Netflix, og NRK Filmpolitiet trillet terningkast 4. Det har gått tre år siden siste sesong, med unntak av en 2016 julespesial. Serien om privatdetektiven Sherlock, er basert på Sherlock Holmes bøkene, men handlingen er satt til nåtiden. Sherlock blir spilt av Benedict Cumberbatch, som har fått utrolig mye skryt for rollen sin. Episodene varer i 90 minutter og du kan få en god dose underholdning i hver episode.

 

Game Of Thrones SO7

Game of Thrones
Foto: HBO

Premiere på HBO, sommeren 2017.

Game of Thrones har blitt kalt «verdens største serie». Det er en serie som seerne aldri blir lei av, og stadig vil ha mer av. Det er derfor mange som gleder seg til sesong 7. Den sjette sesongen ble av Filmpolitiet kalt ujevn, men slutten gjorde at brikkene begynte å røre seg, og sesongen ble avsluttet med et brak. Derfor er det god grunn til å glede seg til fortsettelsen. Om sesong 7 blir like bra som de tidligere sesongene, kan Game Of Thrones fortsatt trone blant toppen av verdens beste serier.

 

House Of Cards SO5

House of cards
Foto: Netflix

Kommer på Netflix 24. Februar.

For de politiske interesserte spesielt er House Of Cards det nærmeste man kommer drømmeserien. House Of Cards var den første storsatsningen til Netflix. Hovedkarakter Frank Underwood (spilt av Kevin Spacey) og hans kyniske politiske karriere har engasjert bredt, spesielt i politiske miljøer. Den fjerde sesongen fikk terningkast 4 fra Filmpolitiet. At den fortsatt slår så godt an etter 4 sesonger, er imponerende. Sesong 5 blir forhåpentligvis like spennende som de tidligere.

 

Marvel’s Iron Fist SO1

Premiere 17. Mars på Netflix.

Marvel
Foto: Netflix

Marvel’s Iron Fist handler om Daniel «Danny» Rand. Han har vært savnet i mange år og i serien drar han tilbake til New York City og han får vist sine Kung-Fu egenskaper. I løpet av serien kjemper han for å redde byen fra kriminelle. Dette blir den fjerde Netflix-serien fra Marvel-universet.

Teaseren for Marvel`s Iron First ser ved første øyekast ut som en utrolig spenningsserie. Teaseren er stappet med action, og dette er en serie du absolutt bør få med deg når den har premiere på Netflix i Mars.

 

Elven SO1

Elven
Espen Reboli Bjerke spiller politimannen som møter mye motstand i “Elven” Foto: Rune Bendiksen, TV3

Premiere på TV3 i Mars.

Elven er en krimserie som utspiller seg i Nord- Norge. Serien starter med at en jente finner en del av et lik i en elv. Det viser seg å være et mord som er en del av et politisk internasjonalt spill, og det trekkes tråder tilbake til den kalde krigen.

Serien har mange kjente fjes med, deriblant Dennis Storhøi, Stig Henrik Hoff, og ikke minst Skam- skuespiller Thomas Hayes (William).

 

 

Stranger things SO2

Stranger_Things
Foto: Netflix

Sesong 2 kommer på Netflix i løpet av 2017.

Netflix- sensasjonen tok publikum med storm i 2016, og ble tidlig en av årets mest populære serier. Barn er hovedkarakterer i serien og de spiller med glans. Hvis du er interessert i drama med en god dose skrekk, er dette definitivt serien for deg.