Kategorier
Elvebakkennytt

Mange engasjerer seg i boikotten

Solvår Øyen startet boikott på skolen da prisen på brus i brusautomaten ble satt opp.

Tekst og bilder: Thea Marion Aasen

Hver dag kjøper elevene ved Elvebakken brus i brusautomaten til rimelige 15 kroner. Men torsdag 22. Oktober ble prisen satt opp til 20 kroner. Da bestemte Solvår Øyen (18) seg for å starte en boikott av brusmaskinen.

Solvår Øyen startet boikotten sammen med ungdomsbedriften sin.

– Marita og jeg hadde vært nede for å kjøpe brus. Etter at vi hadde fått brusen oppdaget vi at vi ikke fikk tilbake de fem kronene på tjuekroningen.

Det var da de oppdaget abrus4t det var satt opp et nytt klistremerke på automaten. Nå hadde prisen godt opp til hele tjuekroner.

– Vi snakket om å lage en boikott-kampanje på tull, men så underskrev alle i Maråco UB og jeg gikk litt rundt og folk var faktisk gira. Jeg merket engasjementet, så derfor bestemte vi oss for å henge opp plakaten nede på brusautomaten for å vise at noen bryr seg om de fem kronene.

Det viste seg snart at det ikke bare var Solvår og resten av gjengen i Maråco UB som brydde seg. I løpet av kort tid har over hundre elever skrevet under boikotten, og de har nesten 1000 likes på facebooksiden.

– Til nå har det gått så bra, OMG, bare engasjementet i seg selv er jo kult å se. Det er en liten sak og egentlig ikke veldig viktig sak i det store, men det at mange står sammen er gøy å se. Bare innenfor den første timen hang det jo masse, masse underskrifter der!

Solvår forteller at engasjementet er en viktig faktor for videre arbeid med kampanjen, for det er lettere å drive en sak med så mange i ryggen. Men Solvår er litt usikker på hva de skal gjøre videre med kampanjen.
brus1
– Det hadde jo vært gøy om vi fikk gjennomslag, men det krever en del mer enn bare underskrifter. Det er jo ikke lokalt på Elvebakken at prisen er satt opp med fem kroner, mest sannsynlig er det slik i alle Coca Colas automater rundt forbi. Så man må nok gå litt hardere til verks for å få gjennomslag. Marita har lyst til å skrive til de som drifter maskinen, og det støtter jeg henne fult ut på og jeg er helt sikkert ikke den eneste. Go Marita!

Hun sammenlikner det med kampanjen som fikk Grandiosa pizza til å slutte med paprika, og når Hapå kom tilbake som pålegg.

– Det er små saker som startet med et lite engasjement. Og responsen vår har jo vært massiv!