Kategorier
Elvebakkennytt Medier og kommunikasjon

Filmbonanza på Vegafestivalen

Fjerde September arrangeres Vegafestivalen. Her skal kulturelle aktiviteter i nærmiljøet langs Akerselva presenteres. Elevene på Medier og kommunikasjon skal vise kortfilmer om virksomheter langs elva.

Tekst og foto: Mina Ridder-Nielsen Janssen

En av gruppene fikk i oppgave å lage en film om Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo.

– Har du husket alt, Kaja?

En gutt i blå regnjakke, og en sekk fylt med filmutstyr virker ivrig.

– Ja, du tok med kamerastativ, Magnus?

– Det er med!

 

Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo er dekket av gråe regnskyer den tidlige torsdags morgenen. Stemningen er munter, og de fleste har et smil om munnen til tross for at klokken så vidt har passert ni, og det er den første uken tilbake på skolebenken etter en lang sommerferie. En mann med halvlangt hår, og sort skulderveske viser vei.

– Dette er Arkitekturlinjen. Her skaper vi hus, og lignende som forhåpentligvis vil bli bygget.

Kaja ler smått før hun svarer studenten.

– Hvor tenker du at det er best film muligheter?

Studenten peker bort mot en gruppe elever som sitter, og bygger en modell av et hus. Kaja og Magnus setter kursen mot studentene, før de drar opp kamera, og trykker ”play.”

 

Arkitektur- og designhøyskolen er en av mange institusjonene eller bedriftene som ligger langs Akerselva. Elevene i andre og tredje klasse på Medier og kommunikasjon fikk i oppgave å lage filmer som presenterer de ulike tilbudene du kan finne rundt Akerselva. Filmene vises på Vegafestivalen.

[slideshow_deploy id=’3045′]