Kategorier
Elvebakkennytt Studiespesialisering Ungdom

Vant konkurranse i kreativ skriving

Tre jenter i 2ST og 2SF har nylig vunnet en intern konkurranse i kreativ skriving. – Seieren kom som en stor overraskende. Det var en veldig morsom opplevelse, forteller Charlotte Nygård, en av de tre vinnerne.

Tekst og foto: Rebekka Nordrik Reed

De tre vinnerne var Ine Møllergård,  Charlotte Nygård og Helene Rosland, og de har alle skrevet ulike sjangere. Rosland har skrevet et essay, Møllergård et kåseri og Nygård en novelle. Tema for tekstene var selvrealisering eller ytringsfrihet.

Juryen besto av avdelingsleder for norsk, Herdis Wiig, norsklærer Anne Lise Jomisko og elevene Erlend Blomseth og Natalie Preminger. Wiig forteller at hun er svært fornøyd med prosjektet.

– Jeg tror det var lurt at vi gjorde det til en konkurranse. Da visste elevene at de skrev for et større publikum enn bare læreren. Dette førte til flere gode bidrag.

Charlotte Nygård sier seg enig i dette.

– Det var et veldig morsomt prinsipp. Jeg tror mange synes det ble morsommere når det var en konkurranse, forteller hun.

Dette er første gangen det har blitt arrangert et slik prosjekt på skolen, og Wiig håper det gjentas.

– Vi vil gjerne gjøre dette flere ganger, og kanskje på flere trinn også.

Wiig forteller at alle vinnertekstene hadde et tydelig budskap og var veldig gode språklig. Juryen har forøvrig dette å si om de ulike tekstene:

Ine Møllergård:

Hashtag godt nyttår

”Svaret er en kreativ og morsom tekst med overraskende poenger og språklige finesser. Samtidig er det fine vekslinger mellom ulike episoder i hovedpersonens hverdag . Dette er en kort og poengtert tekst som tar opp temaet selvfremstilling og ønsket om å være en annen.”

Charlotte Nygård:

Fantasiens stemmebånd

”Svaret er utformet som en novelle med god bruk litterære virkemidler og et litterært språk. Den er original med gode skildringer. Teksten går over tidsplan og krever litt av leseren. Den antyder ting og leseren må selv se for seg hovedpersonen og hva som har skjedd i livet til denne.”

Helene Rosland:

Grad av frihet

”En velskreven tekst med et klart budskap. Teksten problematiserer hva ytringsfrihet er, og gjennom å ta opp overraskende perspektiver får den leseren til å reflektere over hva ytringsfrihet egentlig er og hva som er grensene for den.”

 

Jurymedlemmer Natalie Preminger og Erlend Blomseth.
Jurymedlemmer Natalie Preminger og Erlend Blomseth.