Kategorier
Elvebakkennytt Medier og kommunikasjon

Riksteateret i samarbeid med Elvebakken

Riksteateret setter opp ”Komplottet” med Kåre Conradi som talkshowvert. Han gjør hva som helst for en godt historie. Lærere på Elvebakken skal lage et pedagogisk opplegg om presseetikk knyttet til forestillingen.

Tekst og foto: Hanne Cecilie Sagen

Musikken starter. Publikum venter og Kåre Conradi entrer scenen og synger til gitaren som spilles i bakgrunn. Sangen som spilles er ”A nightingale sang in berkeley squeare”, men den norske versjonen ”Storby natt”. Han avslutter hele sangen med: -God natt kjære Oslo, sov godt i natt.

Det er pressekonferanse på Riksteateret. Nåværende teatersjef Ellen Horn legger frem repertoaret for våren 2015. Nye skuespill som ”Natten er dagens mor”, ”Peer, du lyver!”, ”juryen” og ”Gu kor gøy” med Bjarte Hjelmeland, skal nå ha premierer og ut på turné i Norge i løpet av våren 2015.

– En av de jeg måtte få med før jeg forlater skuta er Kåre Conradi, forteller Horn. Han skal spille i ”Komplottet”. ”Komplottet” er en britisk suksess forestilling som tar opp den avhengigheten kjendiser har ovenfor pressen og pressen har ovenfor kjendiser. Kåre Conradi skal spille talkshowverten Berry som strekker seg

Kåre Conradi kom syngene ut på scenen på riksteateret sin pressekonferanse.
Kåre Conradi kom syngene ut på scenen på riksteateret sin pressekonferanse.

mer enn langt for å lage en god historie.

Conradi finner frem røyken og tenner den. Han setter whiskey-glasset på bordet.

– Berry er jo en fyr som gir fullstendig faen i alt. Han bryr seg ikke om hva som er krevet av han. Han er verdens beste talkshow-host, sier Conradi i rollen sin Berry.

Pedagogisk opplegg

Riksteateret skal ha et ”opplev mer program”, hvor de skal samarbeide med flere.

– Vi skal samarbeider med norsk redaktør forening og journalistlaget som skal ha intro eller baksnakk på hvert sted om mine og dine medievalg. En journalist fra lokalavisa på hvert sted skal involveres også skal vi diskutere med publikum hvem lurer hvem og hvem er i lomma på hvem, sier Ellen Horn.

I tillegg skal Elvebakkens lærere på vg1 medier og kommunikasjon lage et pedagogisk opplegg som skal være med på forestillingens turné.

– Vi har fått i oppgave å lage et pedagogisk opplegg slik at elever skal kunne dra å se på forestillingen så diskutere etterpå hva som var rett og galt i form av presseetiske retninger, forteller Anne Holøien. Elvebakkens elever skal være testpersoner for dette prosjektet, for å se hvordan det pedagogiske opplegget fungerer.

Engelsk stykke

Kim Sørensen har regien på skuespillet. Ulrikke Døvigen og Tov Sletta skal spille de to journalistene som lurer talkshowverten.

– Det som står frem først med dette stykke her er timingen og den mørke humoren. På timingen må du nesten være musiker for å vite hvor pausene skal ligge og hvor fort det skal gå. Dette er noe engelsk teater er gode på, forteller Døvingen som er utdannet skuespiller i London.

Forestillingen har før blitt satt opp av Kjersti Horn på Dramaten i Stockholm hvor den måtte flyttes til stadig større scener.

– Jeg har selv sett stykket og det er et skikkelig spennende stykke, sier Horn. –Vi føler ingen press altså, skyter inn Kim Sørensen.

Norgespremiere i Nydalen 21 januar, og turnépremiere på Melhus 27 januar.