Kategorier
Elvebakkennytt Kultur

Elvebakken kan få kino som ny nabo

Du har kanskje hørt rykter om at det skal åpne en kino ved siden av Elvebakken? Vel, disse ryktene kan bli en realitet i løpet av 2016, og da er faglig samarbeid mellom skolen og kinoen et stort ønske.  

Tekst: Eline Andersdatter Rønningen,  foto: Vega Scene

Kinoen har fått navnet Vega Scene og planen er at den skal ligge mellom Hausmania og Elvebakken (se illustrasjonsbilde). Dersom Vega Scene blir en realitet, er målet å skape et rikt kulturmiljø som vil komme Elvebakken til gode. Både rektor ved Elvebakken Per Solli og daglig leder og markedssjef i Arthaus, Unnur Sande ønsker et faglig samarbeid.

– Vi på skolen vil gjerne samarbeide med veldig mange, forteller Solli. Et samarbeid med Vega Scene vil gagne skolen, og være interessant for mange av linjene.

Visning av egenproduserte filmer, filmundervisning og filmkunnskap er noe av det Elvebakkens elever har i vente dersom alt går som planlagt.

Alternativ filmscene
Vega scene skal bli en alternativ filmscene og meningen er å skape en arena for film, dokumentarfilm, dokumentarteater, og debatt. Bak Vega Scene står Arthaus, Film fra Sør, Oslo Dokumentarkino og Kompani Camping.

– Vi ønsker å lage en kinoscene unge folk vil trives på, forteller Sande.

Mange av Elvebakkens elever har hørt om kinoen som muligens kan ende opp på nabotomta. Trym Ørsal, elev ved Elvebakken, ser positivt på dette.

– Oslo trenger flere alternativer til underholdning og fritidsaktiviteter for ungdom, mener han.

Venter i spenning
Tomten Vega Scene ønsker å flytte inn på, selges av Oslo kommune og er reservert til kulturformål. Det er opp til Oslo kommune selv å velge det kulturformålet de liker best. Nå venter Vega Scene på at tomten skal legges ut for salg, men allerede neste år håper de på å være i drift. Så gjenstår det å se om planen deres går i boks. Dersom de får tomten, kan kinoscenen stå ferdig i løpet av 2016.