Kategorier
Elvebakkennytt

”Nytt” lydstudio på Elvebakken

Lydstudioet på Elvebakken har vært igjennom en real renovering, og står nå klar med nytt utstyr, nye møbler og nytt navn.

Tekst og foto: Henrik Helmen Svendsen

Det har i flere år vært et lydstudio på Elvebakken. Et lydstudio ment for elever som ønsker å lage og produsere musikk. Ettersom årene har gått, har lydstudioet etterhvert blitt utdatert og slitt. Øyvind Blikstad, lydlærer på Elvebakken, ønsket en forandring, og har vært hovedpersonen bak lydstudioets renovasjon.

– Det gamle studioet ble gradvis forverret til et hengested hvor det ble spist kebab og drukket cola. Snus ble klint opp etter veggene og det var i det hele tatt et lite innbydende arbeidsrom. Det er det slutt på nå, forteller Øyvind. Han forklarer videre at utstyr ble behandlet dårlig og at få regler ble overholdt.

Det nye lydstudioet på Elvebakken har fått en real ansiktsløftning og har fått navnet LydBakka. Det skal nå brukes til å lage gode musikkproduksjoner, og intet annet.
– Vi ønsker at det skal være et studio som gir elevene de beste forutsetningene for å bli så flinke de kan, uansett felt. Nå er det ingen ting av det tekniske som står i veien, kun mangel på fantasi og evnen til å tilegne seg kunnskap, forteller Øyvind.

Øyvind omtaler nå studioet som et semiprofft lydstudio, og ikke minst et skikkelig arbeidsrom.
Med nye møbler, tepper på gulvene, nye stoler, plastblomster og ikke minst nytt utstyr når det gjelder både software og hardware, er det ingen ting som ligger i veien for at elevene skal kunne produsere god musikk.

[slideshow_deploy id=’690′]

(Artikkelen fortsetter under bildevisningen)

Med oppgraderinger i utstyr og innredning, følger det med nye regler. Sko skal av med engang man kommer inn, studioet skal holdes ryddig, aktivitet skal loggføres og mat og drikke blir forbudt.
– Bare for å få sagt det nok: Den dagen jeg ser noen drikke Coca-Cola i dette rommet, blir de utestengt for godt. Dette er et arbeidsrom. Fans, groupies, familie og venner kan vente på gangen og se bilder, konstaterer Øyvind.

For å få lov til å bruke studioet, må man sertifiseres, eller bli en Lydbakka Maestro som det kalles. Her må eleven gjennom en prøve med Øyvind som handler om forståelse av instrumenter, hardware og software.
– Man skal selvfølgelig ikke kunne alt før man begynner, men man skal kunne en god del, som behandling av utstyr og rom, og forståelse av programvaren Logic Pro X.

Øyvind avslutter med å fortelle at mye kan gjøres med en Mac, hodetelefoner og noe utstyr fra utstyrsrommet på skolen, og at lydstudioet er en videreføring av dette.
– Det skal være et privilegium for de som har en lidenskap for musikk, å få bruke LydBakka.

[slideshow_deploy id=’693′]