Kategorier
Kultur

STREET STYLE: OSLO

Høsten er tiden for å finne frem gode strikkagensere, lange kåper og kline til med litt mønster og farger. I år er 60-tallet den tydeligste trenden, og Oslo-kvinner holder seg godt oppdatert på høstens trender.

 Tekst og foto: Ajna Saldo

60-TALLET

IMG_0926
Christina har på seg et A-formet 60-talls retro skjørt i Karl Johan.

I følge motemagasinet ELLE, er årets tydeligste trend for denne høsten 60-tallet. Korte skjørt, a-formende skjørt, striper og brente farger er stikkord for denne trenden. Dagens designere er inspirert av tidligere tiår, og årets trend finner vi femti år tilbake. Trenden har pologensere, rutete a-skjørt og boots opp til knærne.

En av de som går for både 60-talls trenden og strikk denne høsten er Madelen Piyuma Andersen.

 

IMG_0930
Madelen har på seg en stikket polokjole fra Urban. Hun er veldig glad i høsten, og mener det er den perfekte årstiden til å finne en ny look .

– De siste årene har norske kvinner blitt mer oppdatert på dagens trender, noe jeg syntes er veldig bra! Høsten er den beste mote-årstiden fordi det er så utrolig masse fint i butikkene, forteller Madelen. Hun har på seg en lang strikket polo-kjole, som hun har kombinert med svart jakke, veske og sko.

 

Mye av det som går igjen om høsten er strikka plagg, gode tykke skjerf, fine lange kåper, og la oss ikke glemme de svarte bootsa. I år har designere tatt inspirasjon fra både flere tiår tilbake, og kun et halvt år tilbake. Det er ikke alltid like lett å følge med på hva trenden for sesongen er, men kvinnene i Oslo-gatene holder seg godt oppdatert.

 

KLEDD I MASKER

Høstkulda kan bare komme når det finnes så mange digge og fine strikkagensere å pakke seg inn i. Det er ikke bare gensere som gjelder, strikk er trendy fra topp til tå. Høyhalsa-gensere er spesielt inn i år, og ikke nok med at de er trendy, men de beskytter mot kulden også.

 

collage
Linn og Kristne har begge på seg en trendy kåpe, begge fra Zara. Fuskepels er å se over alt i Oslo sentrum.

– Man kan si at trendene er veldig forskjellige, og motehusene finner sin inspirasjon. Enten fra arkiv eller fra pop kultur/ inspirasjon/ kunst/filmer, hva som helst. Trendene skal være brukervennlige, og lette å forstå, forteller Caroline Skjelbred, motemedarbeider i ELLE til magasin E. 

KREATIVE KÅPETRENDER 

Enten du er fan av fuskepelsen eller skinnjakka, så vil du være up to date på høstens trender. Gatene er fulle av farger fra lange tykke kåper som flagrer i den kalde norske vinden, og noen klarer ikke å legge fra seg skinnjakka. Det går mye i pasteller, duse farger og fuskepels denne høsten. Noen bruker også kåpen til å fremme den tydelige 60-talls trenden i Oslo-gatene.

– Dette er veldig fine “brukervennlige” trender. Fuskejakken og pologenser, lakkdetaljer og bruk av masse grov strikk, er først og fremst utrolig fint og klassisk. Man kan veldig lett bruke elementer av trendene for å fornye sin egen look eller stil, avslutter motemedarbeideren Caroline.

[slideshow_deploy id=’395′]