Kategorier
Elvebakkennytt Medier og kommunikasjon

MK-elever løser konflikten i Syria

På torsdag fikk 2MK prøve seg som diplomater i et FN-sikkerhetsråd rollespill, og det var et stort engasjement blandt elevene.

Tekst: Thea Aasen / Foto: Even Golberg

Elevene på 2MK har blitt delt i grupper for å representere hvert sitt land i FNs sikkerhetsråd. Målet med rollespillet var å løse Syria-konflikten og lære mer om hvordan FN forsøker å løse slike konflikter.

Opplegget var svært godt gjennomført og alle elevene var med på å bidra. Det var også en egen Media-gruppe som dekket det hele. De lagde nyhetssendinger, filmet og tok bilder.

Foto: Even Golberg

På liv og død

– Man følte virkelig at alt var helt seriøst og at det var på liv og død, ler Nora som selv representerte Storbritannia.

Nora synes at å representere Storbritannia ga mye makt og god innflytelse på de andre landene, og det gjorde henne enda mer ivrig. Hun forteller at det gjorde det ekstra viktig å finne gode argumenter.

Det ble lange og gode diskusjoner landene i mellom, men ikke alle problemer var like lette å løse. Elijah, som selv representerte Russland måtte ofte opp på talerstolen og svare på spørsmål fra de andre landene.

– Det største problemet for meg var at ingen likte meg fordi jeg var Russland og vi ville det motsatte av det alle andre ville, men Russland har også veto-rett så da har vi på en måte veldig mye makt over de andre landene, sier han.

En annen måte å lære på

Prosjektet var godt gjennomført og flere syntes rollespillet var en god måte å lære mer om situasjonen på.

– Jeg synes det er gøy at vi kan gjøre noe annen type undervisning enn bare tavleundervisning og klasseromsundervisning, sier Solvår.

Hun syntes det var gøy å få et innblikk i hvordan FNs sikkerhetsråd arbeider.

– Det var lærerikt fordi man får satt seg så mye bedre inn i en situasjon som man kanskje ikke har så mye forståelse for. Jeg tror at alle i klassen visste at det er en situasjon i Syria, men ikke alle vet hvordan de andre landene i verden stiller seg til den saken, avslutter hun.

Bilder fra dagen:

[slideshow_deploy id=’175′]